Wederom close finish in Hengelo voor Mu18

Amper twee maanden geleden stonden de meisjes onder 18 teams van Twente Buzzards en B.A.S. ook tegenover elkaar in Hengelo. Na een ruime voorsprong toen een krappe zege voor de meisjes onder 18 van B.A.S.. Ook ditmaal een close finish, al was het verschil de gehele wedstrijd nu maximaal acht punten.

Na een flinke autorit stappen we de zaal binnen, de zaal waar we een jaar geleden dé kampioenschapswedstrijd speelden. Ook nu spelen we op hetzelfde veld, dat moet ons toch goed doen? Maaike GK, Monique, Anniek, Lotte en Nicole starten de wedstrijd voor B.A.S.. De eerste minuten zoals zo vaak dit seizoen onwennig, de draai vinden. De eerste drie minuten komen we zelf niet verder dan twee vrije-worpen van Nicole en staat het 4-2. Wel heel duidelijk dat we - met succes - gebrand zijn op het knokken voor elke rebound, het aandachtspunt van de afgelopen trainingsweek en wat we op video hebben bekeken. Lotte en Anniek zetten ons op voorsprong en ondanks een time-out van Twente Buzzards gaan we door. Nicole met twee scores en Monique eenmaal en we staan plots op 4-12. Het grootste verschil deze wedstrijd zo blijkt achteraf. Met 8-14 zit het eerste kwart erop.
Zelf kunnen we rustig doorwisselen en een klein verschil is er. Het tweede kwart zetten we dit door, al begint Twente Buzzards wel met twee scores. Maaike K en Lisette herstellen het verschil, een beeld welke nog een paar minuten aanhoud. Zelf staan we er netjes, vooral de rebounds zijn er, we werken er voor en weinig balverlies. Alleen de scores blijven achter. Twente Buzzards blijft dan ook bij, al komt dat ook daar het team zelf goed speelt, tegen de gewoonte in weinig persoonlijke fouten maakt en van afstand goed schiet. Aan het eind van het tweede kwart slinkt de voorsprong dan ook tot één punt. Anniek noteert nog een score en Twente Buzzards noteert nog één vrije-worp, 22-24.
Vooral onze eigen score omhoog. Om dat te bewerkstelligen beginnen we met de vijf oudste meiden: Nicole, Lotte, Anniek, Lisette en Monique. Het lijkt effect te hebben, Twente Buzzards opent nog wel de score en noteert zo de gelijkmaker, halverwege het derde kwart is het verschil echter ook weer hersteld tot acht punten, 34-26. Helaas dan een paar slechte momenten achter elkaar, onder andere eenvoudige scores tegen vanuit een balinname en tweemaal een mismatch in de verdediging. Het signaal klinkt dan gelukkig bij 38-42.
De score is zeker goed omhoog gegaan, al maken we het onszelf ook erg lastig door een aantal momenten van gebrek aan scherpte. Het vierde kwart dan, ook nu weer de openingsscore voor Twente Buzzards. Zelf zijn we te gehaast met het schot en wederom pakt Twente Buzzards een score, 42 gelijk. Lisette dan met een heerlijke score en een fout mee, helaas valt de bonus vrije-worp niet. Vanaf de vrije-worplijn wordt het verschil dan weer één, wat volgt zijn minuten van helemaal niks. Zelf vallen we te weinig de basket aan en kiezen heel snel voor het afstandsschot, Twente Buzzards daarentegen noteert veel balverlies door slechte passes of steals. Uiteindelijk is het Anniek met een score en bonus vrije-worp om ons drie minuten voor tijd weer op vier punten voorsprong te zetten, helaas meteen weer een score eroverheen. Maaike GK volgt met twee vrije-worpen en Monique pakt er nog een score bij. Zes punten met nog twee minuten. We zijn er echter nog niet, de tijd is lastig in te schatten en kunnen we nu niet op spelen... geen zichtbare tijdswaarneming en score. De laatste minuut gaan we in, Twente Buzzards gooit een driepunter over Monique heen en het verschil is weer drie. Monique nu met een mooie fastbreak, Twente Buzzards met één vrije-worp, Lisette met een score, Twente Buzzards met een score. Met slechts vier punten verschil uiteraard een time-out, de tijd zo blijkt nog zeventien seconden. Vanuit de balinname krijgen we geen eenvoudige drive naar de basket en we gaan dan ook voor het behouden van het balbezit. De tijd tikt weg in ons voordeel... 53-57 is de eindstand!

Met de overwinning op Twente Buzzards zijn de meisjes onder 18 van B.A.S. nu definitief tweede in het eerste seizoen in de meisjes onder 18 interregionale 1e klasse. Zaterdag 5 april de laatste thuiswedstrijd, om 16.30 uur staat het team van De Snipers te wachten. De laatste competitiewedstrijd is een week later in Meppel tegen Red Giants. Het seizoen zit er dan nog niet op, op paaszaterdag het jaarlijkse Ladies Day Tournament te Amersfoort en op zaterdag 10 mei de Rayon Jeugdkampioenschappen te Urk.

De scores:
Monique 16, Anniek 11, Nicole 10, Lisette 10, Lotte 4, Maaike K 4, Maaike GK 2.

SponsorenLid worden?