Revanche voor Mu18 op Red Giants

Amper een maand geleden stonden beide teams nog tegen over elkaar, ook toen in Meppel. De meisjes onder 18 van B.A.S. werden door Red Giants toen flink wakker geschut en liepen een flink blauwtje op met een 32-29 nederlaag. Achteraf wel een zeer gunstige nederlaag om volop lering uit te kunnen trekken en kwa competitie stond er reeds niet meer op het spel, Wyba kampioen en B.A.S. in het eerste onder 18 seizoen keurig tweede.

Gebrand op een goede wedstrijd zijn we met de zeperd van de vorige keer in gedachte. Nicole helaas wel thuis achter gelaten, ziek. Met Maaike G. K., Lisette, Monique, Anniek en Lotte starten we de wedstrijd. Fullcourt verdediging, druk erop, fouten afdwingen, hard werken. De eerste score wordt al snel door Lotte genoteerd, dan een minuutje niks en vervolgens vliegen we via Maaike G. K., Monique, Lotte en Anniek naar 0-10. Een time-out van Red Giants helpt niet, we wisselen ook langzaam door en vliegen door naar 4-22 na zeven minuten. Hallo Meppel! Na tien minuten uiteindelijk 6-28 op het scorebord, even later gecorrigeerd naar 6-26. Maar goed, het verschil is duidelijk. Dat gebeurt er dus als je met het koppie scherp bent!
Toegegeven, erg veel ballen vielen ook, het scoringspercentage hoog. Dat dat terugvalt onvermijdelijk, helaas ook duidelijk te zien in het tweede kwart. Verdedigend is het niet verkeerd, Red Giants komt er amper aan te pas. Zelf hebben we iets minder 'Attack the basket', komen we amper op de vrije-worp lijn en missen we dus ook meer. De score loopt dan ook slechts op tot 14-35.
Ook weer gehad en meenemen als leerpunt. We kunnen en moeten voor onszelf er meer uithalen. De tweede helft begint echter zeer zwak. Na anderhalve minuut spelen heeft Red Giants drie score te pakken en laten we het zelf compleet afweten, 20-35, tijd voor een time-out. Wakker worden en opnieuw beginnen. Het antwoord is een 0-13 run in de vijf minuten welke volgen met onder andere een driepunter van Monique en pas de eerste driepunter dit seizoen van Anniek (bij de meisjes onder 18 althans, bij de dames ploft ze de driepunters met meer gemak erin?!) en uiteindelijk een 25-53 op het scorebord.
De laatste 10 minuten van de competitie, de wedstrijd uiteraard gespeeld, beide teams spelen de wedstrijd netjes uit, 33-66.

De scores:
Anniek 21, Monique 19, Lisette 10, Lotte 10, Maaike G. K. 2, Mathilde 2, Marieke 2.

Een wedstrijd met een ijzersterke sterke start, wat waren we gebrand en scherp! Meenemen naar de komende weken... de competitie zit er dan wel op, het seizoen nog niet. Paaszaterdag het Ladies Day Tournament (tegen Cangeroes Du20 2, BC Waldric Mu18, Batouwe Du20 2 en The Lions Du20) en zaterdag 10 mei de Rayon Jeugdkampioenschappen onder 18 (tegen Orca's, Jolly Jumpers en afhankelijk van de uitslagen Batouwe, Twente Buzzards of Wyba).

SponsorenLid worden?