Na zeperd vorige week staan Mu18 er weer, Hanze Stars met duidelijk verschil naar huis

Na de zeperd van vorige week staan de meisjes onder 18 weer met beide voeten op de grond om het zo maar te schetsen. Jaar in jaar uit wordt er veel gewonnen en vaak duidelijk, een paar weken geleden nog van nummer 1 Wyba, we zijn nieuw in de onder 18 competitie en gaan als een-na-jongste team als tweede eindigen. De onnodige nederlaag vorige week tegen Red Giants (al deed Red Giants het ook gewoon netjes) kwam danook eigenlijk wel goed uit, mooie punten kwamen eruit om mee te nemen.

Hanze Stars stars ditmaal. De eerdere twee wedstrijden winst met twee punten en een gelijkspel. Vooral de tweede wedstrijd was kwa omstandigheden geen pretje, gebrand zijn we dan ook om het team op te vreten. De sprongbal is voor Hanze Stars, de eerst score echter voor Anniek. De score verder niet hoog, het aantal rebounds juist wel... oftewel een laag scoringspercentage. Dat Hanze Stars voor komt te staan maken we ons nog niet druk om, we hebben 40 minuten en wisselen rustig door. Bij Hanze Stars leunen ze ook op één speelster en gezien haar spel volgt vanzelf wel uitsluiting met vijf persoonlijke fouten. Het eerste kwart niet veel te vermelden, Hanze Stars komt op 4-7 en uiteindelijk 9-10.
Het tweede kwart ingaande, Hanze Stars met scores maar via Monique en Anniek blijven we aanhaken, 13-14. Helaas maken we het ook deze wedstrijd niet af vanaf de vrije-worplijn, over de hele wedstrijd  slechts 9 uit 23. Na het 16e punt van Hanze Stars is het wel volop B.A.S., we werken er hard voor en hebben héél veel acties naar de basket. Ook het punt van afgelopen week, 'Attack the Basket'. Anniek, Monique, Nicole en Lisette voeren de score op tot 22-16. Helaas dan ook twee momenten van totale onopletendheid... Hanze Stars krijgt twee scores bijna kado, met 22-20 gaan we rusten.

We staan zo hard te werken, slaan eindelijk een gaatje en dan laten we het zo makkelijk lopen. Scherpte is de boodschap. Ook meer afronden, we komen slechts tot een percentage van 14,1%.
De laatste minuten van het tweede kwart worden in het derde kwart doorgezet. Het verschil welke eindelijk werd gemaakt zien we nu weer. Helaas ontbreekt de afronding nog wel waardoor er enkele minuten niet wordt gescoord. Hanze Stars noteert dan weer twee scores uit veel te eenvoudige breaks, weer laten we het even lopen. Time-out, oprichten en gaan. De boodschap is duidelijk aangekomen, 28-27 wordt in twee minuten 35-27.
De voorsprong is er, we kunnen het maar vooral scherp blijven. Het laatste kwart staan we er nu continu, ook wanneer we de laatste vier minuten alleen nog met onder 15 speelsters in het veld staan. Het verschil is dan inmiddels al opgelopen tot 14 punten en blijft zo goed als gehandhaaft. Het oplopen van de score ook door meer acties af te ronden (van 14,1% halverwege naar 21,4%) en het verschil in rebounds redelijk gelijk te trekken. De laatste vier minuten ook zoals verwacht zonder dé speelster van Hanze Stars, vijf persoonlijke fouten. De laatste score komt vanaf de vrije-worplijn, Monique noteert de 52-37.

De scores:
Monique 16, Anniek 15, Lisette 10, Lotte 4, Nicole 3, Maaike K 2, Marieke 2.

Op naar volgende week, op naar nummer drie, op naar Hengelo. Zaterdag 5 april spelen de meisjes onder 18 voor het laatste dit seizoen in Het Koethuis, om 16:30 uur komt Snipers dan op bezoek.

SponsorenLid worden?